Design Eye Opener - уъркшоп на SAP

Тази събота, 12.10.2019, се проведе уъркшопа „Design Eye Opener” на SAP за 10 и 11 клас. Водещ беше Димитър Симов - Usability Expert в SAP. Събитието се организира като част от инициативата "TUES Inspiration Talks & Workshops" на АЗТУЕС и представлява точно това, което името подсказва - въведение в света на дизайна и “User Experience - UX”.

Бяхме посрещнати топло от нашия лектор, който успя да ни смае още в самото начало със столове, които се превръщат в маси с едно движение. Идеален старт на подобно събитие!

По време на уъркшопа се запознахме с принципите на добрия дизайн на Дитър Рамс. Образователните елементи бяха съчетани с много предизвикателства и състезания, в които се надпреварвахме кой ще измисли по-добър дизайн и кой ще спазва най-много от правилата.

По време на почивката имахме възможност да разгледаме част от сградата и да се насладим на страхотния им топъл шоколад, а също и на изобилието им от чайове. ☺

Завършихме събитието с изключително интересна презентация за цветовете и шрифтовете в дизайна, анкета за цялостното ни мнение, а също и малки подаръци за всеки от нас.

Благодарим на SAP за възможността да станем част от този уъркшоп и се надяваме да бъдат организирани подобни и в бъдеще!

Автор: Елизара Георгиева, 11.б клас