Откриване на учебната 2019/2020 година

На 16.09.2019 г. в ТУЕС беше открита учебната 2019/2020 година. На откриването присъстваха специални гости - ректорът на ТУ – София – член-кореспондент проф. дтн инж. Георги Михов, научният ръководител на ТУЕС проф. д-р инж.Таня Василева; г-н Светослав Сотиров – член на Обществения съвет на ТУЕС и председател на АЗТУЕС; г-ца Хинка Станимирова – изпълнителен директор на АЗТУЕС и г-н Пламен Барух –председател на Обществения съвет на ТУЕС.

                По традиция пред очите на всички ученици беше издигнато знамето на Република България. След това с бурни овации беше посрещнато официалното обръщение на директора на ТУЕС, доц. д-р инж. Стела Стефанова. Г-жа Стефанова приветства осмокласниците и ги предупреди за трудностите, които трябва да извървят по пътя към успешното завършване. Помощник-директорът на ТУЕС, Лидия Иванова, поздрави новите попълнения в семейството на ТУЕС за положените усилия и високите резултати на матурите – след трето класиране последният приет в ТУЕС ученик е с минимален бал 438,500 точки, което нареди училището на трето място сред столичните гимназии. Своите приветствени речи поднесоха и Светослав Сотиров, член на обществения съвет на ТУЕС и председател на АЗТУЕС, и Георги Михов, ректорът на ТУ-София.

                Водещите на церемонията загатнаха за някои от чаканите с нетърпение от ученици и учители събития, които се провеждат ежегодно в ТУЕС и в които ще могат да се включат новоприетите осмокласници. Сред тези събития са ученическият хакатон Hack TUES, изложението на ученически проекти TUES Фест и зрелищната битка между роботи TUES BattleBots, която за пръв път се проведе в ТУЕС през изминалата учебна година.

Този ударен старт предвещава една изпълнена с още повече успехи и емоции учебна година.