Туесари с награда за най – добър проект на провелото се в България състезание Pitch2Pitch

Да си туесар означава да се бориш докрай! И макар идеята на пръв поглед да изглежда трудна за реализация и кодът да е изпълнен с милион грешки, ако вярваш в знанията си и имаш мотивацията, всичко изглежда възможно. Това твърдение бе доказано за пореден път от дванадесетокласниците Анета Цветкова (12 „А“ клас) и Михаил Гергинов (12 „Б“ клас), които взеха участие в провелия се на 11.12.2019 г. Pitch2Pitch vol.5 | 1 min. Elevator Pitching Event! Въпреки ограниченото време те успяха да впечатлят журито и завоюваха успешно първата позиция, представяйки пред инвеститори от България и Израел разработения на #Hackathon4Justice в САЩ проект. Pitch2Pitch vol.5 | 1 min. Elevator Pitching Event е ежемесечна поредица от събития, която дава шанс на иноватори да грабнат вниманието на подбрано жури със своята идея в рамките на 1 минута, след което за 2 минути да отговорят и на въпросите от публиката. 

 Макар и сред огромната конкуренция от много добре организирани екипи, нашите ученици съумяха за пореден път да покажат своите умения и знания, с които се съревноваваха достойно с другите участници. Възпитаниците на ТУЕС споделят за страхотната емоция, която са изпитали както по време на състезанието, така и от крайната победа, за огромното въодушевление, мотивацията, амбицията и вярата в себе си и възможностите си, които това приключение им е донесло. Поискахме тяхното лично мнение и сме много благодарни на Анета Цветкова, че ни описа вълнуващото изживяване. Ето какво ни сподели тя: ,,Всичко беше като сън... На събитието имаше толкова много хора, при това със сериозни екипи зад гърба си, разпределени по длъжности: маркетинг, финанси, код и т.н. Кой би повярвал, че едни ученици ще спечелят подобно "състезание", и то сред такава конкуренция?! За мен най-паметно е въздействието, което цялото събитие оказа върху мисленето ми – повярвах, че макар и да съм още в училище, мога да постигна много“.

Учениците спечелиха едногодишно клубно членство в Networking Sofia: Premium Coworking Spaces на стойност  10,000 лв. Наградата им позволява да участват безплатно във всички събития на организацията и им осигурява достъп до всичките й сгради и помещения. Младежите ще се събират веднъж седмично, за да доразработват своя проект, в чието процъфтяване искрено вярват.

 Искаме да изкажем благодарности към Networking Sofia: Premium Coworking Spaces и по-специално към Моника Бранкович за предоставената на учениците възможност.