Защо да избера ТУЕС?

Технологично училище „Електронни системи“ към Технически Университет - София е специализирано технологично училище от национално значение, което подготвя бъдещите лидери на ИТ сектора в България и отвъд.


Кое прави ТУЕС уникално училище

Специализиран учебен план

Ако смятате да се занимавате наистина сериозно с ИТ технологии, няма по-удачно място от ТУЕС. Учебната програма е наистина много задълбочена и ще научите технологиите до фундаментално ниво – от сериозна математика и физика, през схемотехника, до разработка на софтуер и архитектура на компютърни мрежи.

Училище интегрирано във ВУЗ

ТУЕС е средно училище, но е интегрирано в системата на Технически Университет София. 40% от учителите са висококвалифицирани университетски преподаватели. Учениците имат възможност да участват в кръжоци и други извънкласни форми на университета. А най-успешните ученици получават директен прием в ТУ без изпит!

Преподават завършили ТУЕС

Друго уникално богатство на ТУЕС е активната мрежа от завършили, които са активни поддръжници на училището. Над 20% от преподавателите по специалните предмети са завършили ТУЕС и същевременно работят във водещи ИТ фирми у нас.

Тясна връзка с реалния бизнес

ТУЕС винаги е работил по уникален модел, който включва тясна връзка с реалния бизнес. Учениците получават сериозна практическа подготовка и правят дипломни работи и практика по специалността в или заедно с компаниите от бранша.