Лидери завършили ТУЕС

 • Калина Николова

  Съосновател и Оперативен директор, Хемимонд АД

  Калина има над 15 години професионален опит в управление на оперативните дейности на Хемимонд АД, портфолиото от клиенти и проекти, както и управление на самия персонал на компанията. Завършва ТУЕС през 1995 и има Магистър по специалност "Компютърни системи", с професионална квалификация Инженер по компютърни системи от Технически университет - София, както и сертификат PMP (Project Manager Professional) от PMI.

  С какво Ви помогна ТУЕС? Комплексното обучение в ТУЕС и специализацията в компютърните науки даде успешен старт на професионалната ми кариера още в годините, докато следвах в Техническия университет. Всеотдайността на преподавателите и желанието им да предадат знанието на възпитаниците си допълнително изгради мотивацията да продължа тази приемственост, обучавайки моите колеги и стажанти. Благодаря на всички мои преподаватели за знанието, за забележките, за житейските съвети и ценни мигове през тези 5 години!

  Виж повече
 • Светозар Георгиев

  Съосновател, Telerik и Telerik Academy

  Светозар е основател и изпълнителен директор на Телерик, преди придобиването от Progress Software. От началото на 2017 се е отдал на каузата за образование и предприемачество, като разделя времето си между Телерик Академия и предприемаческата екосистема у нас. Завършва ТУЕС през 1995, като притежава също Бакалавър по Бизнес Администрация и Бакалавър по Масови Комуникации от Американския Университет в България.

  С какво Ви помогна ТУЕС? ТУЕС доразви и завинаги бетонира детския ми интерес към технологиите. Освен, че успях да получа фундаментално знание как работи електронния свят около нас, създадох трайни връзки с брилянтни хора, които са сред водещите таланти в ИТ индустрията у нас и по света.

  Виж повече
 • Веселин Александров

  Изпълнителен Директор, Software AG България

  Веселин има зад гърба си близо 20 години професионален опит, над 10 от които са в Софтуер АГ - като системен администратор, прокурист, ръководител на централния R&D инфраструктурен екип, а от пролетта на 2015 вече е в ролята си на Изпълнителен Директор на Софтуер АГ ДЦ България. Завършва ТУЕС през 1996, като после следва и придобива Бакалавър "Индустриална Икономика" от Икономическия Университет във Варна.

  С какво Ви помогна ТУЕС? ТУЕС ми помогна много с отлична базова подготовка, поставяйки основа на която да надграждам своите технически знания и умения. Солидната подготовка по Английски език ми позволи с лекота да употребявам чуждоезична техническа литература и по-лесно да преодолея бариерата при общуване с колеги от други националности. Силната ангажираност на преподавателите и поддържането на постоянна връзка с компаниите от IT сферата гарантира получаването на актуална подготовка от учениците - изключително важен факт, имайки в предвид скоростта с която се променят информационните технологии в последните години.

  Виж повече
 • Владислав Янков

  Владислав Янков

  Директор продажби, Equinix Inc.

  Владислав започва професионалната си кариера със системна администрация и преминава в продажбите през 97-ма. Работи в Орбител, Cisco, а след това заедно с двама ТУЕС-ари от други випуски създава 3DC, която по-късно продават на най-голямата компания в тази сфера в Европа. Върви му да е търговец-единак, обграден от ТУЕС-ари. Завършва ТУЕС през 1995, а след това става и Бакалавър по Икономическа информатика в УНСС, София.

  С какво Ви помогна ТУЕС? Годините в ТУЕС бяха най-страхотните години в живота ми. Срещнах различни, запалени по технологиите интересни хора, с които мога да твърдя, че всеки ден внасяме глътка свежест и професионализъм в ИТ живота на България. Вече повече от 20 години. И затова винаги ще се връщам в ТУЕС и ще помагам с каквото мога на преподавателите, които ни помогнаха да се осъзнаем като хора и ни научиха въпреки нашия мързел да бъдем толкова добри и безкомпромисни в това, което правим всеки ден. Това е моето второ семейство и дом.

  Виж повече
 • Симеон Стойчев

  Вицепрезидент по Информационни Технологии в Progress

  Симеон Стойчев в Вицепрезидент по Информационни Технологии в Progress. Преди това заемаше длъжността Chief Information Officer на Телерик. Той е един от ранните служители на Телерик и е изиграл съществена роля за иновациите в технологиите и системите на компанията.

  Симеон е завършил ТУЕС през 2003. След това следва „Мрежови Технологии“ в НБУ и специализира „Стратегии и Иновации“ в Масачузетския Технологичен Институт (MIT). Симеон винаги се е интересувал от най-новите ИТ тенденции, технологии с отворен код и напоследък екосистемата OpenStack.

  Виж повече
 • Иван Житиянов

  Иван Житиянов

  Директор, Telelink Business Services

  След ТУЕС Иван завършва бакалавърска степен по Телекомуникационна техника в Технически университет, София. Участва в множество бизнес ориентирани обучения, като едно от най-значимите е специализиран съкратен курс по бизнес администрация в IE Business School.

  В ролята си на изпълнителен директор на „Телелинк бизнес сървисис“ той е воден от огромното желание и страст по отношение на технологиите и тяхното приложение в ежедневието и е пряко въвлечен в голяма част от оперативните дейности на компанията. Повече от десет години той ръководи с отдаденост и ентусиазъм екип, който в момента наброява над 160 души.

  С какво ви помогна ТУЕС? Всеки човек се изкачва по стълбицата на живота докато е жив, стълба след стълба. Докато бях в ТУЕС успях да изкача стотици стъпала и да се науча как да изкачвам по няколко стъпала наведнъж. Невероятно изживяване и едни от най-хубавите години в моя живот, години в които успях да създам фундамент и начин на мислене, който използвам и до ден днешен.
  Виж повече
 • Николай Мутафов

  Главен изпълнителен директор, Accedia JSC

  Николай Мутафов е съосновател на една от най-бързо развиващите се ИТ компании в България – Аccedia. Завършва първия випуск на ТУЕС София, а после и Технически Университет, София. Започва професионалния си път в сферата на софтуерните технологии през 2000 година и заема различни позиции преди да основе Accedia – от Software Engineer, през Technology Lead, Project Manager и Technical Director.

  Управлявал е международни проекти за компании като HP, IBM, Ascendant, Dutch Customs и има богат опит в технологичния, финансовия и правителствения сектори. Николай е Главен изпълнителен директор на Accedia и пряко отговаря за административните отдели в компанията.

  С какво Ви помогна ТУЕС? Имах късмета да съм сред първите възпитаници на ТУЕС и да стана свидетел на перипетиите, през които минава един start-up преди да се утвърди. Попих от амбицията и желанието за развитие на училището и ето че години по-късно създадохме Accedia – една от най-успешните български ИТ компании на пазара. Друго много ценно, което получих в ТУЕС, е контактите с хора, които споделят същия този стремеж към успех, и с които до днес обменяме опит. Горд съм, че избрах ТУЕС и се чувствам пряко отговорен за бъдещето на училището. Затова и в Accedia непрестанно се опитваме да помагаме по най-различни начини, било то чрез двустранна стажантска програма, подкрепяне на техни технологични инициативи и даряване на мебели и техническо оборудване.

  С какво Ви помогна ТУЕС?

  Виж повече